Et conto una mica sobre mi.
Sóc una gran apassionada de les teràpies naturals, complementàries i integratives i crec fermament en la capacitat que té el ser humà de re-equilibrar-se amb l'ajuda de l'alimentació, uns bons hàbits de vida i una correcta gestió emocional.
Per a mi és essencial la relació ment-cos i el tenir una visió integrativa per poder entendre el que succeeix en l'organisme d'una persona.
La meva capacitat per poder acompanyar a les persones en el procés de recuperar la salut no radica solament en la formació i experiència que pugui tenir, sinó en el fet de que jo també sé el que se sent quan no et trobes bé o el cos no respon com t'agradaria, he passat pel mateix procés pel qual passen moltes persones que em demanen ajuda.
“Jo també sé el que se sent quan no et trobes bé, he passat pel mateix procés pel qual passen moltes persones que em demanen ajuda”
Jo sóc d'aquells tants bebès que van néixer per cesària i no vaig poder rebre lactància materna. A més vaig tenir la mala sort de haver de prendre diversos antibiòtics durant anys per otitis de repetició, van arribar a operar-me 5 vegades dels oïdes, també em van treure vegetacions i amígdales. Als 2 anys d'edat em van haver de fer un rentat d'estómac, el qual encara recordo, perquè em vaig beure tota la botella de xarop per la tos durant un petit despistament dels meus majors.
D'altra banda, la meva alimentació no va ser el més ideal del món i amb tot aquest panorama, el meu sistema digestiu es va veure ressentit per força. Sovint patia uns còlics molt dolorosos i el metge sempre deia que eren gasos, amb la menstruació empitjoraven encara més i la inflor abdominal era alguna cosa que em acompanyava habitualment.
Als 16 anys vaig començar a tenir un interès especial per canviar la meva alimentació. Em vaig fer vegetariana, després vegana, vaig tenir l'experiència de conèixer una comunitat crudivegana i em vaig acostar amb passió a l'alimentació energètica i a la macrobiòtica. La veritat és que, quan avui en dia penso en la quantitat de soja i seitan que vaig arribar a menjar agraeixo al meu cos que m'hagi cuidat tan bé.
Als 26 anys em van diagnosticar hipotiroidisme autoimmunitari, en concret tiroiditis de Hashimoto amb uns anticossos molt disparats. En aquell moment vaig tenir clar que no em quedaria amb aquest diagnòstic per sempre i em vaig posar mans a l'obra. Aviat vaig descobrir la dieta antiinflamatòria i al Dr. Seignelet, “dieta ancestral” l'anomenava ell, i em va ressonar absolutament en el que era per a mi, i segueix sent avui en dia, una dieta de sentit comú i coherent.
Vaig començar a estudiar naturopatia i la meva passió era tal que la vaig estudiar en dues escoles diferents durant 6 anys i vaig continuar amb Psiconeuroimmunologia i nutrició ortomolecular.
Des de llavors no he parat d'estudiar i formar-me en el que és avui en dia la meva professió i vocació.
Podria dir que les teràpies naturals són un dels meus graus Hobbies així que sempre em regalo l'oportunitat de seguir aprenent, avui dia ho faig de manera puntual i selectiva però anys enrere reconec que no podia parar. Vaig indagar a la medicina xinesa, Vaig estar 6 mesos a l'Índia, ia Kerala vaig poder experimentar la medicina Ayurveda, la qual admiro moltíssim encara que decidís centrar-me en la naturopatia més occidental. Vaig formar-me en osteopatia i en diferents tècniques manuals com el shiatsu, Reflexologia, drenatge limfàtic, alliberament miofascial, kinesiologia, auriculoteràpia, programació neurolingüística PNL i en hidroteràpia de còlon.
Pel que fa a l'alimentació, vaig poder comprovar que la formació de dalimentació convencional et dóna unes bases limitades i que si vols arribar a aprofundir en l'alimentació “real” cal estudiar molt a part de la formació sanitària convencional. Vaig aprendre molt més formant-me en dietètica integrativa amb professors com Olga Cuevas, Montse Bradford o Felipe Hernandez Ramos entre d'altres.
Em vaig especialitzar inevitablement en sistema digestiu perquè tinc l'absoluta convicció que quan es presenta algun problema o alteració que sembla difícil de resoldre, hem de començar millorant el sistema digestiu perquè l'organisme pugui anar resolent el problema i tornar-se a equilibrar.
Hi ha moltes persones que viuen amb un malestar continu i pateixen durant llargs períodes de temps d'inflamació intestinal sense que els ofereixin una solució al problema. De fet en molts casos, acaben receptant-los antidepressius i marxen a casa amb un diagnòstic de còlon irritable. Des de la visió integrativa hi ha molts recursos per poder millorar aquestes situacions de malestar que limiten la qualitat de vida.
Aposto per la responsabilitat i la capacitat que té cada persona per poder ocupar-se de la seva salut, i per això t'ofereixo la possibilitat que aprenguis com funciona el teu cos, que necessita, quins són els seus punts febles i fortaleses per poder entendre que et passa.
I així, així podràs ser proactiva en el teu camí cap a la salut.
Comencem?